кондиционни-тренировки-софия-въже

Три стъпки за двойни подскоци на въже „DOUBLE UNDERS“


✔Стъпка номер 1:

Първото най-важно нещо е да се научим да скачаме на въже! Дали с двата крака едновременно, дали ще редуваме единия с другия крак, важното е да можем да скачаме нормално на въже! Също така да сме отпуснати в раменете и да дишаме равномерно!

✔стъпка номер 2:

Трябва да синхронизираме движението на китките с отскока на краката, трябва да скачаме високо и от пръсти без да се докосва петата до земята. На всеки един отскок се превъртат два пъти китките. Тук удачно е без въже да се скача един път и два пъти да се докосват странично бедрата с пръстите на ръцете. Трябва да усъвършенстваме ритъма!

✔стъпка номер 3:

Трябва да се синхронизират двете превъртания на въжето с един отскок от краката. За целта двете дръжки на въжето се хващат в едната ръка и при всеки отскок се превъртат две движения от китката!

Двойните подскоци на въже са идеален вариант за кардио тренировка, като с това упражнение може да се работи за бройка или за време. Може да се включи в загрявката или в комплекс с други упражнения. В края на тренировката е удачно да се правят единични подскоци на въже, за да се нормализира пулсът и да се премине към разпускането!

Примерен кросфит комплекс с „Double unders“:

50 двойни скока на въже

50 коремни преси

40 двойни скока на въже

40 коремни преси

30 двойни скока на въже

30 коремни преси

20 двойни скока на въже

20 коремни преси

10 двойни скока на въже

10 коремни преси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *