кондиционни-тренировки-софия-12

Какво е трибестан и какво ни дава тази билка?

6 съвета при използването на трибестан за мускулна маса и фитнес цели.

Първо нека да разясним набързо какво по-точно е трибестанът.
Трибестан е по-познатото ни име в България на известната билка Трибулус Терестрис, а някои я наричат още и бабини зъби, на запад е известен като тревата на дявола, котешка глава и т.н.
Тази билка може да вирее навсякъде, но от изключително голямо значение за занимаващите се със фитнес и целящи мускулна маса е това растение да бъде с произход от България или близка Европа. Причината затова е факта, че екстрактът от трибестан в България се смята за най-богат на активните съставки, които отключват ползите за всички мъже и жени. В Българският екстракт от трибулус терестрис съдържанието на стероидни сапонини е най-високо, а точно те имат влиянието върху мъжкия полов хормон тестостерон, който от своя страна води до повишаването на мускулната маса.
Как точно действа трибестанът?
При мъжете веднъж попаднал в тялото ни, трибестанът стимулира хипофизата да отделя лутеинизиращ хормон, който е основният регулатор  при произвеждането на хормона тестостерон от тестистите.
При жените, приемът на трибестан стимулира покачването на фолико-стимулиращ хормон и естрадиолът.
Точно високите нива на тестостерон при мъжете са основният виновник за използването на трибестан / трибулус терестрис от фитнес ентусиасти в периоди за покачване на мускулна маса. Високите нива на тестостерон подпомагат белтъчния синтез и мускулната хипертрофия, което води до благоприятна почва за развитие на нови мускулни влакна и естествено търсеното от всички натрупване на мускулна маса е налице. Това се нарича анаболна среда, защото са стимулирани редица анаболни процеси в тялото. Анаболните процеси в тялото са тези, които имат изграждащ и регенериращ ефект.
Тук не говорим за анаболни стероиди или подобни неща, нека да е ясно.
За да качите мускулна маса и да подобрите фитнес постиженията си, ние ще ви дадем няколко съвета как да си гарантирате ефикасност и 100% постигане на резултатите.
1-во
Подбирайте производителите
Желателно е когато избирате продукт съдържащ трибестан (трибулус терестрис) да се поинтересувате от фирмата производител. Не е препоръчително да купувате от фирми с неясен произход и местоположение. Множество производители на хранителни добави в световен мащаб предлагат в асортимента си трибулус терестрис, но малко от тях правят собствени проучвания, изследвания за чистота на суровините и т.н. Посъветвайте се с нас, ние ще ви дадем информация относно всичко, което ви интересува и не можете да откриете в интернет пространството.
Ние ви препоръчваме:

293290

 

 

 

 

 

 

 

 

Tribestan by Sopharma.Оригинален български трибулус. Трибестан е разработен от Софарма Pharmaceuticals в България и е патентован продукт с повече от 30 години на изследвания. Трибестан е първият български екстракт Tribulus пуснат през 70-те!
2-ро
Увеличете приема
Не е нужно винаги да спазвате точно това, което е написано на етикета от производителя. Повечето от тях препоръчват дози от сорта на 500мг до 1000мг на ден. Един мъж, който спортува 3-4 пъти седмично и е с натоварено ежедневие, спокойно може да приема по 3000мг трибестан на ден.
3-то
Диетата
В този спорт, а и не само, храната е най-важното нещо. Няма как да се храните като прасета и да искате да притежавате тяло на гръцки бог. Нивата на тестостерон, което разбрахте вече е основният ключов елемент при изграждането на мускулна маса, няма как да са във високи стойности, ако ядете ежедневно глупости и вредни храни.
Увеличете приема на храни богати на белтъчини – яйца, бяло и чисто месо. Регулирайте системно приема на въглехидрати, като е желателно те да бъдат от полезни източници, като например овесени ядки, пълнозърнести продукти – спагети, хляб и т.н.
Мазнините е желателно да се набавят от растителни източници, като е най-важно да добавите прием на Омега 3 в диетата си.
4-то
Тренировките
Дългите и продължителни тренировки не са приятел на този, който цели покачване на мускулната маса.
Тренировките ви може да са 3-4 пъти седмични, като тренирате всяка мускулна група отделно по веднъж седмично. Интензивността на тренировъчният ви процес трябва да е висока, между сериите можете да почивате между 50 и 70 секунди, а между отделните упражнения от 2 до 3 минути, като е желателно тренировките да не бъдат с по-висока продължителност от 50-60 минути.
5-то
Прием
Приемът на трибестан е желателно да се осъществява 3-4 пъти на ден през равни интервали. Важно е да знаете, че на всеки 5-6 часа е добре да вкарвате прием на трибестан, защото неговият полуживот в организма се смята е около 7-8 часа. А приемайки го на всеки 5-6 часа вие ще си гарантирате постоянен приток на необходимите съставки и следователно ефекта ще е много по-добър.
Ако имате проблеми със стомаха след прием на трибестан, най-лесният вариант да разрешите този проблем е, като започнете да приемате трибулус терестриса по време на хранене.
Ние ви препоръчваме да го приемате сутрин, обед, следобед и вечер, като най-добрият вариант е, да го приемате или на гладно или 30 минути след хранене.
6-то
Последен съвет
Запомнете – мускулната маса не се трупа лесно. Трябва постоянство и търпение. С подходящите тренировки, хубава храна и правилните хранителни добавки ще си гарантирате бързо натрупване на мускулна маса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *